top of page
AC0601.jpeg
A. C. Bergmann - biografi

Som ganske lille hørte mine forældre mig synge i søvne. Og da jeg var seks år, begyndte jeg at synge i det der dengang hed "Aarhus Folkemusikskoles Kor". Jeg kunne ikke helt læse endnu, så mine forældre måtte terpe sangene med mig derhjemme, så jeg kunne dem udenad. De fleste andre i koret var meget ældre end mig - bortset fra en jævnaldrende dreng med hvem jeg i 1977 sang en duet i et juleprogram , som dengang blev sendt på den eneste landsdækkende tvkanal DR. 

Det var dog lidt ensomt at være så lille blandt de store, så jeg stoppede i 2. klasse og ventede med tålmodighed på at blive stor nok til at være med i skolekoret på Hasle Skole, hvor jeg kom med i 3. klasse. Min barndom og musiske dannelse i den nordiske kortradition har sat dybe præg på min musikalitet, min harmoniforståelse, sans for flerstemmighed og dét, at synergien i et musikalsk fællesskab er noget af det mest givende og nærende, jeg kender til.

 

Som teenager begyndte jeg at synge i rockorkestre på min skole, og de første deciderede kompositioner begyndte at finde vej til skrivebordsskuffen.  Som 16-årig tog jeg et år på udveksling i Colorado USA, hvor min korskoling fortsatte på Alameda High School og hvor mit musikalske univers blev udvidet gennem radioen, hvor både singer-songwriter-traditionen og countryrocken åbenbarede sig.

 

Tilbage i Danmark debuterede jeg i gymnasiet som jazzsangerinde i gymnasiets Bigband og fortsatte sideløbende min musikalske udvikling i flere orkestre. I 3.g kom jeg med som lead og korsanger i et populært Århusiansk soulorkester "Soulonly",  som udover hyppige liveoptrædener på spillesteder landet over også spillede på Midtfynsfestivalen i 1992. 

Efter endnu et USA-eventyr vendte jeg i 1993 tilbage til Aarhus, hvor min musikalske løbebane nu slog ind på musicalens vej, og hvor jeg havde solistroller i semiprofessionelle opsætninger af bl.a. Grease og Hair og medvirkede som en del af det faste showensemble under Århus Musical Trup. Alt imens mit musikalske univers blev udvidet, kom der med jævne mellemrum endnu en sang til skrivebordsskuffen, og jeg vendte tilbage til mine korrødder i det Aarhusianske vokalensemble Vocal Line og som backing-sanger i Stevie Wonder tribute bandet World of Wonders.

Livet bød i de følgende år primært på rollen som mor og ind imellem mindre afgrænsede projekter som countryorkestret Bluegrass Devotion, hvor lidt flere af mine egne sange blev præsenteret for et publikum. Sangskrivningen har været en konstant også i de år, hvor familien og mine døtre fik førsteprioritet.

Men i efteråret 2018 var tiden inde til at indtage rollen som ”koncertmester” i eget navn – A.C.Bergmann for for alvor at give sangskrivningen og skaberkraften plads igen. Denne gang i et fantastisk musikalsk og kreativt fællesskab med et skønt hold, som har hjulpet mig med at give mine sange liv og luft under vingerne: Henrik Stasiak Hagelquist på trommer, Jonas Pfeiffer på bas, Mikkel Bramsen på keys, og Simon Bekker, som trakterer guitarer af forskellig slags!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7F00EBDD-3A47-4907-9453-B34893F1C969.jpeg
C093C336-0F3A-4688-82F4-76EE43EBA246_1_201_a.jpeg
305DC34E-8E31-4379-9D5A-308A2ED648EA.jpeg
358793F8-349C-47C0-BCD6-B6A519BA8FD4.jpeg
bottom of page