top of page

Benspænd, Bellis - og begejstring

Opdateret: 5. mar.

Kalenderen lyver ikke. Det er forår. Det er muligt, at temperaturen stadig kryber nedad tæt på nul grader om natten, og at det der tiltagende vidunderlige morgenlys bliver sat en smule skakmat for en stund om et par uger, når vi skal stille urene frem. Men - det er begyndt at spire! Og bellis ligger og lurer lige under jorden.

Ved mit vinterbesøg i Rom sammen med min kæreste, som er en dygtig fotograf med øje for det uventede, det skæve og det særlige, spottede vi ud af det blå midt i byen denne karrusel i vinterhi. Den ramte mig rent, fordi jeg i dén grad kunne spejle mig i den. Jeg har også brugt en stor del af denne vinter i hi, i en venteposition, hvor flere benspænd har været tæt på at få krammet på min optimisme og skaberånd. Jeg var som karusselhesten dér, stillestående, frosset i en position, spejdende ud mod lyset, men kun svagt kunnet ane konturerne på den anden side.


Var det ikke for min skønne kæreste, mine faste legekammerater og min producer Flemming, som i sidste ende fik tingene til at falde i hak, var jeg nok stadig i venteposition. Men nu spirer det! Ligesom de der Bellis vi ved pibler frem, før vi får set os om. Om lidt bryder legen og skaberkraften endelig igennem igen!


Om to uger går jeg nemlig - efter næsten et års tilløb - i studiet igen. Med producer Flemming Bloch ved roret i Mindless, og med mine dejlige drømmefangere – Jonas Pfeiffer på bas, Henrik Nielsen på trommer, Mikkel Bramsen på keys og denne gang med guitarist og sangskriver Mikkel Rørbæk. Vi skal indspille fire af mine nye sange, som jeg glæder mig til at udgive i løbet af det næste halve år.


Og mens jeg kigger på billedet af hesten på karrusellen, minder jeg mig selv om dette vigtige citat af den amerikanske forfatter Kurt Vonnegut:


”The arts are not a way of making a living. They are a human way of making life more bearable. Practicing an art, no matter how well, challenging or badly, is a way to make your soul grow, for heavens sake! Sing in the shower, dance to the radio, tell stories. Write a poem. Do it as well as you possibly can. You will get an enormous reward; you will have created something!”


Det er tid til at lade musikken og historierne spire – og lade karrusellen køre igen!
7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page