Søg
  • acbergmann

Casagrande de Figline Valdarno - en minitrilogi!

Det her er Andrea Messini og hans dejlige kone Francesca Miele og deres to sønner Fiorenzo og Leandro. Og her kommer historien om, hvad han har med mig og mit musikalske virke at gøre.Del 1: Mia Bella Toscana D. 22/12-2019 satte jeg med spænding kursen mod en med længsel ventet solo- juleretræte i Toscana. Men historien om, hvorfor det lige var Toscana og byen Figline Valdarno jeg søgte tilbage til, begynder faktisk i juledagene i 2017.


Da sad jeg og skulle planlægge min første rejse som single-mor med mine to store teenagedøtre den følgende sommer, og ved et lykketræf faldt jeg tilfældigt over et ganske særligt hotel - Hotel Villa Casagrande. Hotellet ligger i byen Figline Valdarno, som jeg ikke kendte, men jeg havde bestemt, at turen skulle gå tilbage til det Toscana jeg holder så meget af.Da jeg kiggede nærmere ind i beliggenhed i forhold til lufthavnen i Firenze og nem togtransport til byen, var jeg ikke længere i tvivl. Jeg besluttede at booke en af den gamle villas store lejligheder og tilbød mine forældre at være med på en del af turen, hvis de ville. Og jeg begyndte at glæde mig.

Sommeren kom og vi tog afsted. Mine forældre havde aldrig besøgt Toscana (eller Italien før!), så efter at de havde sat mine piger og mig af og installeret os i Figline bag Casagrandes trygge mure kørte de på eventyr selv. Vi tre piger følte os straks afslappede og omgivet af en helt særlig stemning og ro på Casagrande. Den gamle kæmpe villa blev bygget 1392, som landsted for Ser Ristori, som var notar for den

indflydelsesrige Giovanni de Medici i Firenze - renæssancens vugge. Casagrandes mure står stadig og er vokset sammen med den oprindelige middelalderlige bymur omkring Figline Valdarno - og stedet, som har huset poeter og notabiliteter op gennem århundrederne, emmer af ro og historie og magi. Går man gennem den smukke renæssancehave og ud gennem de fem meter høje originale egetræsporte træder man direkte ud i den gamle middelalderby kun en spytklat fra den centrale Piazza Marcilio Ficino - opkaldt efter en af renæssancens store humanistiske filosoffer.

Mens jeg nød disse smukke og magiske omgivelser og synet af mine to døtre, som slappede af og hyggede sig sammen, mærkede jeg en følelse af ubeskrivelig ro - og af at være vendt hjem. Hjem til mig selv, hjem til dén 25-årige unge kvinde, som sammen med en flok gode venner oplevede Italien og Toscana for første gang i sommeren 1996. Dén unge kvinde jeg varm før jeg blev uddannet, blev gift, fik børn og blev (fastan)-sat. Selvom det var en tid, hvor fremtiden på mange måder lå skræmmende åben og udefineret, var det også en tid med en tillid til livet, til eventyret, til mennesker, muligheder og magi. Og da jeg mærkede den følelse i sommeren 2018 på Piazza Marsilio i siestaen over en kop kaffe, lovede jeg mig selv, at jeg ville vende tilbage. Alene. Og med hjem den sommer fik jeg en sang, Casagrande de Figline Valdarno - som fandt vej til mig i Casagrandes have i skyggerne mellem de høje cypresser, rosenbedene og det gamle vagttårn.
35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Det lever!

61341498

©2019 by acbergmann. Proudly created with Wix.com