top of page

Constant Creative Response

Opdateret: 12. apr. 2021

Gennem mit voksenliv har jeg mødt en hel del turbulens, alvorlig sygdom, svigt og tab. Tab af job, kærlighed, virkelighed, identitet og mening. Der er jo egentlig ikke noget specielt banebrydende eller særligt ved, at jeg har måttet lære at navigere og flyde med i livets grundlæggende uforudsigelighed. Heller ikke selvom det måske nok har været en del mere end gennemsnittet. Men i de skift og snubletråde livet løbende har lagt ud for mig - ikke mindst de seneste fire-fem år, har jeg mærket en voksende og mere bydende nødvendighed af at skabe mere plads til min eneste konstant og trofaste følgesvend: min musikalitet, kreativitet og skaberkraft, som har fulgt mig siden jeg var en ung pige.


Måske er min livserfaring og denne konstante kreative følgesvend grunden til, at det her sidste år med pandemi, aflysninger og justeringer alligevel ikke har fået mig til at synke ned i tristesse. Forfatteren Elizabeth Gilbert har i bogen ”Big Magic” undersøgt og forsøgt at formulere essensen af at leve et kreativt liv. Hun beskriver det bl.a. som evnen til uanset, hvad livet møder dig med, at møde livet med en konstant kreativ respons:


“What I want to say is this: Whatever your life brings to you, respond with creation. If you are celebrating, create. If you are grieving, create. Only create. Always create. Constant creative response. This is the engine of resilience.”Foto: Maria Ovesen www.mariaovesen.dk


Modstandskraftens motor. Den har måske nok kørt i et lavt gear det sidste års tid, den der motor, men den har aldrig været slukket. Selvom man indimellem har været trist og meget frustreret over den manglende anerkendelse af kunsten og kulturens skaberkraft fra samfundet og regeringen, så er det jo den konstant vi som mennesker søger – skaberkraften - på trods af alting! Konstant kreativ respons. I stort og småt – uanset om man skaber musik eller sin egen surdej eller hvad ved jeg.


Og med hensyn til kunstens værdi og følelsen af manglende anerkendelse, så har Elizabeth Gilbert også et lidt provokerende men kærligt input til den; - verden skylder os ikke en belønning! Hov! Den skal vi selv finde ved at skabe. Og vi er ikke svage, hjælpeløse sjæle – vi har ret til at være kreative og trodse al fornuft og andres mening om det liv, vi lever. Deri ligger en befrielse. På trods af alting. Fordi vi lever.


Så det er med lige dele ydmyghed og stolthed, at jeg nu ser frem til min tredje singleudgivelse – sangen ”My Affection”, som jeg skrev i August 2020. I efteråret 2020 lykkedes det mig sammen med mine dygtige musikere og skønne legekammerater at indspille den og fire andre numre i Mindless Studio med Flemming Bloch som dygtig producer. Vi var sendt hjem på skift og øvningen havde svære vilkår, men det lykkedes!


D.16/4 udkommer ”My Affection” - første forløber til min kommende EP, som jeg forventer at sende ud i verden med en releasekoncert i sensommeren 2021.

Trods Covid og livets uforudsigelighed: constant creative response!
147 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page